loading...
آخرین اخبار - دانلود فیلم و سریال
megashare بازدید : 31 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بیزینس اینسایدر،  بر اساس گزارش بانک بارکلیز،‌ایران از لحاظ ذخایر اثبات شده نفتی در میان کشورهای جهان در جایگاه چهارم قرار دارد.

بر همین اساس ایران دارای 157.3 میلیارد بشکه ذخیره اثبات شده نفت در خاک خود است.

ونزوئلا با داشتن 297.7 میلیارد بشکه نفت بیشترین ذخایر نفت در جهان را دارد.

این کشور به شدت به درآمدهای نفتی خود وابسته است به گونه ای که 96 درصد از کل صادرات ونزوئلا را نفت تشکیل می دهد و درآمدهای نفتی معادل 11 درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور و 40 درصد از کل درآمد دولت ونزوئلا را تشکیل می دهند.

به همین دلیل کاهش شدید قیمت نفت طی سال گذشته اقتصاد این کشور ا به شدت تحت تأثیر قرار داد و در حال حاضر ونزوئلا در حال تلاش برای یافتن متحدان جدید خارج از اوپک برای تثبیت قیمت نفت در بازار بین الملل است.

عربستان سعودی در جایگاه دوم بیشترین ذخایر نفتی جهان قرار دارد. ذخایر نفت عربستان معادل 268.4 برآورد شده است.

این کشور عربی یکی از اصلی ترین نقش آفرینان بازار جهانی نفت و اوپک محسوب می شود.

گزارش بارکلیز حاکی است،‌سومین کشور با بیشترین ذخایر نفت اثبات شده کانادا است. ذخایر اثبات شده نفت این کشور کمی بیشتر از ایران و برابر با 173.2 میلیارد بشکه برآورد شده است.

کانادا بزرگ ترین تأمین کننده نفت وارداتی آمریکاست، اما به تازگی اعلام شده است که ماسه های نفتی کانادا 20 درصد بیشتر کربن دارند، این بدان معنی است که در صورت عدم افزایش مصرف سوخت رانندگان آمریکایی، 20 درصد کربن بیشتر از سوختن بنزین کانادا حاصل خواهد شد.

عراق با مجموع ذخایر 140.3 میلیارد بشکه نفت در جایگاه پنجمین کشور با بیشترین نفت در جهان قرار دارد.

بودجه عراق به شدت به درآمدهای نفتی وابسته است به گونه ای که کاهش شدید قیمت نفت طی سال گذشته درآمدهای دولت این کشور را 30 درصد کاهش داده است.در سال 2015 عراق سهم قابل توجهی از تولید اوپک را به خود اختصاص داد.

کشورهای کویت، امارات، روسیه ، لیبی و نیجریه به ترتیب با 104، 97.8، 80، 48.47، و 37.14 میلیارد بشکه ذخایر نفت ذخیره شده در جایگاه های بعدی کشورهای با بیشترین ذخایر نفت قرار دارند.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :جدیدترین گزارش از ذخایر نفت کشورها/ ایران در جایگاه چهارم دنیا
http://www.farsnews.com/13940510001283
megashare بازدید : 30 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس اطلاعات دوربین‌های نظارت تصویری و سامانه‌های هوشمند تردد شمار بر‌خط‌ ‌در حال حاضر به‌ استثنای محورهای مسدود و ممنوع ذکر شده در این گزارش، بقیه محورهای مواصلاتی باز و تردد در آنها به ‌روال عادی در جریان است.

کل تردد ثبت‌شده در شبانه‌روز گذشته‌‌‌‌ براساس آخرین اطلاعات دریافتی از 1539 ترددشمار فعال درمحورهای برون‌شهری، نسبت به روز قبل 3.6 درصد کاهش‌ نشان می‌دهد؛ در همین مدت همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین در ترافیک راه‌ها 17 درصد، اوج تردد بین ساعات 18 الی 19 و کمترین تردد بین ساعات 4 الی 5 صبح صورت پذیرفته که هموطنان‌ با آگاهی از این موضوع می‌توانند ساعات مناسب‌تری را برای سفر انتخاب کنند.

‌پرترددترین جاده‌های کشور

آزادراه تهران-کرج‌، آزادراه کرج-تهران،‌‌ ‌آزادراه کرج-قزوین، آزادراه ‌قزوین-کرج،‌ ‌آزادراه ساوه-‌تهران‌، آزادراه تهران-ساوه، محور تهران-شهریار، محور شهریار-تهران‌،  آزادراه‌ ‌‌‌تهران-قم‌‌ و ‌‌آزادراه ‌قم-تهران‌، در 24 ساعت گذشته بیشترین ترافیک داشته‌اند.‌‌‌‌

ممنوعیت تردد به‌ تفکیک یا اولویت وسایل نقلیه‌

در محور کرمان ـ راین ـ حسین آباد ـ جیرفت (ساردوئیه ـ جیرفت)، واقع در استان کرمان به‌ دلیل مداخله با ترافیک شهری‏ و تردد در جاذبه‌های گردشگری و عبور 23 کیلومتری از مسیر فرعی، تردد خودروهای سنگین و حاملان فرآورده‌های نفتی ممنوع و مسیر جایگزین محور ترانزیت کرمان ـ دهبکری ـ جیرفت معرفی می‌‌شود؛ تردد وسایل نقلیه سواری در محور فوق بلامانع است.

محدودیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جاده‌ای در آزادراه تهران - قم

آزادراه تهران ـ قم تا روز 31 شهریور ماه 94 ‌روزهای شنبه تا چهار شنبه هر هفته‌ از ساعت 8 الی 18 به غیر از روزهای پنجشنبه‌، جمعه و بعد از ظهر روز سه شنبه به دلیل اجرای عملیات نصب نیوجرسی‌ حدفاصل‌ پل نعلبندان تا عوارضی تهران‌، تردد با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور (‌یک سوم مسیر) همزمان با اجرای عملیات، انجام می‌شود.

‌آزادراه تهران ـ قم‌ از مورخ 13 تیر تا 20 شهریور‌ماه 94 ‌روزهای شنبه تا ‌چهار شنبه هر هفته از ساعت 9 الی 16 به غیر از روزهای پنجشنبه‌، جمعه و بعد‌ازظهر روز سه‌شنبه، ایام تعطیلات رسمی به دلیل اجرای عملیات لکه گیری و روکش آسفالت‌ تردد با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور ( یک سوم مسیر )همزمان با اجرای عملیات، انجام می‌شود.

محدودیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جاده‌ای در آزادراه تهران ـ کرج ـ قزوین‌‌

آزادراه تهران ـ کرج ـ قزوین (‌باند جنوبی) مقطع واقع در استان البرز‌ تا 24 شهریور‌ روزهای شنبه تا ‌سه‌شنبه هر هفته از ساعت 9 الی 15 به غیر از روزهای چهارشنبه‌، پنجشنبه‌، جمعه و ایام تعطیلات رسمی و رو‌ز 20 مرداد به دلیل اجرای عملیات درز گیری و روکش آسفالت‌، حدفاصل پل حصارک تا تیر 200 ‌تردد همزمان با اجرای عملیات، با رعایت جوانب احتیاط انجام می‌شود.‌

آزادراه تهران ـ کرج ـ قزوین (‌باند شمالی) مقطع واقع در استان البرز‌ تا 24 شهریور‌ روزهای شنبه تا سه‌شنبه هر هفته از ساعت 23:30 تا 4:30 به غیر از روزهای چهارشنبه‌، پنجشنبه‌، جمعه و ایام تعطیلات رسمی ‌و روز‌ 20 مرداد به دلیل اجرای عملیات روکش آسفالت‌، حدفاصل تیر 200 ‌تا پل حصارک‌ تردد همزمان با اجرای عملیات، با رعایت جوانب احتیاط انجام می‌شود.

ممنوعیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جاده‌ای‌‌

محور میانه-زنجان‌ واقع در استان آذربایجان شرقی‌‌ تا 29 شهریور‌‌ 94 ‌ساعت 7 الی 20:20 ‌به‌دلیل اجرای عملیات سرامیک دیواره تونل‌ حدفاصل کیلومتر 10 تا 11 ‌مسدود و تردد همزمان با اجرای عملیات، با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط از کنارگذر تونل انجام می‌شود.

بزرگراه تهران ـ فیروزکوه‌ واقع در استان تهران‌ روزهای شنبه تا چهار‌شنبه هر هفته‌ از ساعت 8 الی 18 به غیر از روزهای پنجشنبه ، جمعه و بعد از ظهر روز سه‌شنبه و  ایام تعطیلات رسمی به دلیل اجرای عملیات روکش آسفالت‌ حدفاصل آبسرد تا پل شلمبه‌‌ تردد با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور ( یک سوم مسیر ) همزمان با اجرای عملیات، انجام می‌شود.

محور هراز روزهای شنبه تا چهار شنبه هر هفته از ساعت 8 الی 18 به غیر از روزهای پنجشنبه‌، جمعه، بعد از ظهر روز سه‌شنبه و ایام تعطیلات رسمی به دلیل اجرای عملیات روکش آسفالت حدفاصل شهر آبعلی تا رستوران مرمر تردد با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور (یک سوم مسیر) همزمان با اجرای عملیات، انجام می‌شود.

محور کرج - چالوس (‌کندوان) واقع در استان‌های‌ البرز و مازندران‌ تا 20 شهریور‌ 94 ‌روزهای شنبه تا سه‌شنبه هر هفته‌ از ساعت 7 تا 17 به غیر از روزهای چهار‌شنبه‌، پنجشنبه‌، جمعه و  ایام تعطیلات رسمی به ‌دلیل اجرای عملیات لکه‌گیری و روکش آسفالت‌ حدفاصل تونل کندوان تا میدان امیر‌کبیر ‌تردد همزمان با اجرای عملیات و رعایت جوانب احتیاط انجام می‌شود.

‌همچنین در همین محور ‌(‌کندوان) روزهای شنبه تا سه‌شنبه هر هفته شب‌ها از ساعت 24 الی 15 ‌به غیر از روزهای چهار شنبه، پنجشنبه، جمعه و  ایام تعطیلات رسمی و همچنین روز 20 مرداد، به دلیل اجرای عملیات بهسازی سیستم‌های روشنایی و تهویه و ایمن سازی تونل کندوان‌، تردد همزمان با اجرای عملیات و رعایت جوانب احتیاط از کنار گذر تونل انجام می‌شود.

در محور مشهد-فریمان‌ واقع در استان خراسان رضوی‌ تا روز 7 شهریور 94 از ساعت 7 الی 19 ‌به‌ دلیل اجرای عملیات مرمت رویه و اجرای آسفالت حفاظتی ‌حدفاصل کیلومتر 0 تا20 تردد همزمان با اجرای عملیات، با محدودیت و رعایت احتیاط انجام می‌شود.

مسافران می‌توانند برای دریافت اطلاعات تفصیلی راه‌ها و خلاصه آخرین وضعیت جاده‌ها، عدد 141 را به شماره 1000141 پیامک کنند.

‌با آغاز طرح سفرهای تابستانی ‌تردد در جاده‌‌های کشور افزایش یافته است؛‌ رانندگان با رعایت اصول ایمنی، سفری‌ مطمئن خواهند داشت.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :ترافیک روان در اغلب جاد‌ه‌های کشور/ اعمال محدودیت ترافیکی در محور‌های مشهد-فریمان‌ و فیروزکو‌ه‌
http://www.farsnews.com/13940511000094
megashare بازدید : 38 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

خبرگزاری فارس – میثم حاجی‌پور: بازدید از بزرگترین و شگفت انگیزترین موزه دنیا آرزوی هر کدام از آن 7 میلیارد انسانی است که در جهان حضور دارند.

«موزه لوور فرانسه» بی گمان بزرگترین و حجیم‌ ترین موزه دنیا است و بیش از 35 هزار اثر تاریخی، فرهنگی و هنری در آن نگهداری می‌شود.

موزه لوور فرانسه که در شهر زیبای پاریس واقع شده است از طریق خط یک مترو به نام Louvre Rivole دسترسی آسانی برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

ورودی موزه در زیر هرم شیشه‌ای بزرگی قرار دارد که پس از گذشتن از بازرسی امنیتی و کنترل مأموران حاضر در این قسمت، امکان ورود به محوطه زیرین این موزه از طریق پله‌های برقی برای بازدیدکنندگان فراهم می‌شود.

در طبقه زیرین این هرم بزرگ شیشه‌ای باجه‌های متعدد بلیط فروشی و همچنین راهنمایان متعددی وجود دارند. تهیه بلیط برای افرادی که دارای کارت‌های اعتباری بین‌المللی هستند بدون ایستادن در صف میسر است، اما مابقی افراد می‌توانند با مراجعه به باجه‌های بلیط فروشی با پرداخت 15 یورو که حدود 55 هزار تومان می‌شود، وارد موزه شوند.

قبل از ورود و پس از تهیه بلیط، میز دایره‌ای شکل بزرگی برای کسب اطلاعات به گردشگران با در اختیار گذاشتن نقشه بازدید از موزه به زبان‌های مختلف کار بازدید را تسهیل کرده است.

گفته می‌شود، بیش از 1400 کارمند در موزه لوور به صورت مستقیم و غیر مستقیم در چندین شیفت کاری مشغول به کار هستند و این عمارت زیبا دارای 400 اتاق و راهروی بیشماری است.

بر اساس اعلام مسئولان موزه لوور، بیش از 35 هزار اثر هنری، تاریخی و فرهنگی در این موزه از کشورهای متعدد نگهداری می‌شود.

لوور بزرگترین و مشهورترین موزه جهان است که به گفته مسئولان این موزه سالانه حدود 8 میلیون گردشگر از کشورهای مختلف از آن بازدید می‌کنند که در نوع خود یک رکورد شگفت‌انگیز است. یعنی به طور متوسط روزانه 22 هزار نفر از موزه لوور بازدید می‌کنند.

مساحت موزه لوور بیش از 200 هزار متر مربع است و در جوار رود سن که از وسط شهر پاریس می‌گذرد قرار دارد. اما نکته جالب درباره ساختمان این موزه این است که نمای بیرونی موزه دارای زیبایی منحصر به فرد و تاریخی است و شروع به کار این موزه با کاخ سلطنتی فیلیپ دوم بوده است؛ نمای داخلی این موزه تماماً از سنگ‌های مرغوب ساخته شده و البته بر اساس آن چه اشیاء و اجسام در سالن‌ها قرار گرفته‌اند طراحی داخلی متفاوتی دارد.

در این موزه آثار هنری، تاریخی، فرهنگی، نقاشی، مجسمه‌های مرمری، طراحی‌های مختلف، کاشی کاری، سرامیک، فلز، سفال، سنگ نگاشته، فرش، قالیچه و بسیاری اشیاء و اجسام دیگر قرار دارد.

مهمترین آثاری که در طبقه همکف که سالن‌های مربوط به ایران قرار دارد، گاو بالدار مربوط بین النهرین، تابوت‌ها، الهه عشق و زیبایی و میکل آنژ وجود دارد.

همچنین مهمترین اجسام و اشیاء واقع در طبقه اول این موزه آپارتمان ناپلئون سوم، کاتب نشسته، مجسمه پیروزی بدون سر و نقاشی مونا لیزا یا همان لبخند ژوکوند قرار دارند.

*ایران باستان در موزه لوور فرانسه

موزه لوور در فرانسه بخش عظیمی از آثار تاریخی و باستانی ایران را در دل خود جای داده است که توجه بیشتر بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند.

هنگامی که وارد بخش ایران در موزه لوور می‌شوی و زمانی که اجسام باستانی عظیم‌الجثه ایران را در آن جا مشاهده می‌کنی در ابتدا اشک در چشمان هر ایرانی حلقه می‌زند که چرا این اشیاء تاریخی باید در این کشور باشد، اما از طرفی خوشحال می‌شوی زیرا در این موزه تعداد بیشتری از مردم دنیا آنها را مشاهده می‌کنند و با فرهنگ و تاریخ ایران آشنا شده و تقریباً در این مکان این اشیاء سالم خواهند ماند.

اما چیزی حدود 2500 اثر تاریخی که مربوط به ایران است در موزه لوور فرانسه وجود دارد که در سالن‌های 12 تا 20 جا نمایی شده‌اند.

برخی اشیاء و آثار تاریخی در بخش ایران موزه لوور آنقدر حجیم هستند که برای حرکت دادن آنها نیاز به تریلرهای بسیار بزرگ بوده است و مشخص نیست چگونه این اجسام از ایران به فرانسه حمل شده‌اند. اما آنچه در برخی روایات وجود دارد اینکه به نظر می‌رسد این اجسام از طریق کشور عراق به پاریس حمل شده‌اند.

گفته می‌شود بیشترین آثار تاریخی که از ایران خارج شده است مربوط به دوران ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه است که در آن زمان‌ها امتیازات ویژه‌ای برای کشف و خارج کردن اشیاء و اجسام تاریخی ایران به فرانسوی‌ها داده شده بود.

یکی از مهمترین، زیباترین و ارزشمندترین اشیاء تاریخی ایران در موزه لوور فرانسه،  بدون شک «اسب دوسر» یکی از سرستون‌های اصلی تخت جمشید است.


سر ستون اصلی تخت جمشید

همچنین مجسمه‌های سنگی بسیار بزرگ مربوط به بین النهرین که در آن دوران متعلق به ایران بوده است، در این موزه خودنمایی می‌کند.


مجسمه‌های سنگی اسب بالدار مربوط بین النهرین

در بخش ایران آثار مختلفی از لرستان، کرمان، شوش، کاشان، دشت لوت، باختران و بسیاری دیگر از شهرهای ایران وجود دارد که شامل سفال، شیشه، فلز، سرامیک، موزاییک، سنگ، چوب، قالیچه، تابلو و بسیاری اجسام ریز و درشت دیگر می‌شود.

از دیگر آثاری که متعلق به ایران باستان بوده و امروز در موزه لوور فرانسه نگهداری می‌شود می‌توان به بخش‌های مختلف و عظیمی از پرسپولیس، آثار عتیقه باستانی، کاسه‌های گلی قدیمی، نقاشی‌های نفیس، مجسمه‌های سنگی، نقش برجسته‌ها، کتیبه‌ها، سنگ‌های حجیم و مجسمه‌های مربوط به تخت جمشید، ظروف غذا خوری، آثار مربوط به آشپزخانه، کشاورزی، لوازم جنگ، پول، شمشیرهای طلا و نقره، شمعدان و رسم الخط‌های مربوط به دوره‌های ساسانیان، دیلمیان، هخامنشیان و اشکانیان اشاره کرد.


کتبه‌های منقش به خط میخی

به گزارش فارس، یکی از مهمترین تابلوهایی که در موزه لوور فرانسه نگهداری می‌شود، تابلوی نقاشی «مونا لیزا» یا «لبخند ژوکوند» اثر «لئوناردو داوینچی» معروف است. گفته می‌شود این تابلو یک بار به سرقت رفته است و یک بار هم روی قسمت‌هایی از آن اسید پاشیده شده است که به همین علت از نقاشی مونا لیزا به شدت حفاظت می‌شود و یک شیشه حائل جلوی آن تعبیه شده و سیستم حفاظتی قوی‌تری دارد، اما هم‌چنان یکی از سالن‌های شلوغ این موزه را به خود اختصاص داده است.


نقاشی لبخند ژوکوند اثر لئوناردو داوینچی

وجود تابلوهای عظیم‌الجثه متعلق به چندین قرن پیش آن هم متعلق به کشورهایی چون فرانسه، انگلستان، یونان، اسپانیا، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی جذابیت این موزه را چندین برابر کرده است.

مسئولان و طراحان موزه لوور در فرانسه قسمتی از این موزه را به خانه ناپلئون سوم اختصاص داده‌اند که بسیار بی نظیر و شگفت انگیز است. به نظر می‌رسد تمام آنچه در کاخ ناپلئون وجود داشته است امروز در موزه لوور فرانسه با همان ابهت و عظمت است.


منزل ناپلئون سوم به همراه تمام لوازم


راهروهایی با صدها تابلوی نقاشی مربوط به صدها سال پیش


مجسمه بالدار بدون سر

کشور مصر نیز یکی از بخش‌های بزرگ این موزه را به خود اختصاص داده است و در مورد مصر فقط این نکته را می‌توان گفت که فرانسه نتوانسته تا اهرام مصر را جا به جا و به این موزه بیاورد، زیرا قسمتی از تمدن مصر هم در بخش بزرگی از موزه لوور قرار دارد.

*حفاظت از موزه لوور

در بیشتر سالن‌های این موزه افرادی حضور دارند که هم به عنوان راهنما و هم به عنوان محافظان آثار در بخش‌های مختلف هستند و برخی مأموران موزه هم مدام سرکشی‌های متعددی را انجام می‌دهند.

این موزه مجهز به دوربین‌های متعدد و همچنین قوی‌ترین سیستم امنیتی است که این طور به بازدیدکنندگان القا می‌کند که امکان هرگونه سرقت از موزه به صفر رسیده است.

بیشتر آثاری که در محفظه‌های شیشه‌ای قرار ندارند به سیستم سنسورهای لیزری پیشرفته مجهز شده‌اند و به محض ورود بازدید کننده خارج از مکان‌های تعریف شده سریعاً مأموران مخصوص در آن محل حضور پیدا می‌کنند.

به گزارش فارس، بازدید از موزه لوور که در پنج طبقه و سالن‌های بسیار زیاد و مساحت غیر قابل تصوری قرار گرفته است نیاز به روزها زمان برای بازدید از تمام آن دارد.

بازدید از بخش ایران این موزه حداقل یک روز زمان نیاز دارد و بازدید از تمام قسمت‌های آن حدود 3 یا چهار روز زمان طلب می‌کند.

موزه لوور تقریباً همه روزه از ساعت 9 صبح تا 18 باز است اما روزهای چهارشنبه و جمعه این موزه تا ساعت 21.45 به بازدیدکنندگان خدمات ارائه می‌کند.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :2500 اثر تاریخی ایران در موزه لوور فرانسه+تاریخچه و تصاویر
http://www.farsnews.com/13940509000645
megashare بازدید : 42 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس،‌ سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 طی اظهاراتی از اینکه محتوای یک جلسه خصوصی و کاری با شورای خبر صدا و سیما به صورت ناقص، مخدوش و با اغلاط فراوان محتوایی و نگارشی، در سایت خبری صدا و سیما منتشر شد، اظهار شگفتی کرده و چنین امری را نه تنها غیرحرفه‌ای و غیراخلاقی، بلکه یک خلاف بیّن اداری و مغایر با منافع و امنیت ملی دانسته و خواستار پیگیری آن از سوی مقامات عالی سازمان صدا و سیما شد.

گفتنی است، سایت خبری صدا و سیما با فاصله کوتاهی خبر مزبور را برداشته و توضیح داد: مطالبی که به نقل از سید عباس عراقچی معاون وزارت امور خارجه در نشست با مسئولان معاونت خبر روی خروجی قرار گرفت، ناشی از یک خطای برداشت بوده است.

خبرگزاری صداوسیما تاکید کرده است: این مطلب که تلفیقی از اطلاعات درست و نادرست است قابل استناد نیست. با این حال مطلب مزبور بلافاصله توسط سایت‌های مختلف بازنشر شد. 

عراقچی همچنین با اشاره به اینکه یکی از مزایای تیم مذاکره کننده انسجام داخلی و همدلی همه اعضای تیم بود، از نقش آقای حسین فریدون در انجام وظیفه سخت هماهنگی تمامی دستگاه‌ها، ارائه مشورت، انتقال مطالب و تقویت انسجام و همبستگی تیم مذاکره کننده تقدیر کرد.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :واکنش عراقچی به انتشار محتوای جلسه با مدیران ارشد صدا و سیما
http://www.farsnews.com/13940511000290
megashare بازدید : 28 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

94/05/11 - 09:12

شماره: 13940508000131

در پی حضور آمانو در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد

کمالوندی: لزوم حفظ استقلال و بی‌طرفی آژانس از سوی آمانو/ ملاحظات امنیتی ایران رعایت شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضامن استقلال و بی‌طرفی این نهاد بین‌المللی محسوب می‌شود، گفت: باید طبق اساسنامه آژانس و موافقتنامه پادمان، ملاحظات امنیتی کشورمان مد نظر قرار گیرد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در واکنش به تصمیم آمانو برای حضور در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تاکید کرد: انتظار می‌رود آمانو استقلال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را حفظ کند.
کمالوندی در پاسخ به پرسشی در خصوص تصمیم آمانو برای تبیین توافق محرمانه ایران و آژانس در سنا گفت: صرفنظر از تصمیم مدیرکل آژانس برای اینکه به کجا سفر می‌کند، آنچه برای ما اهمیت دارد، استقلال و بی طرفی آژانس است و مدیرکل ضامن استقلال و بی طرفی این نهاد بین‌المللی محسوب می‌شود.
وی افزود: بر این اساس رفتار، اقدامات و اظهارات مدیرکل آژانس در برداشت کشورها از استقلال این نهاد بین‌المللی تأثیرگذار است و آنچه برای ما اهمیت دارد این است که آژانس مستقل است یا نه که این به اظهارات و اقدامات مدیرکل این نهاد بستگی دارد.
کمالوندی با اشاره به محتوای توافق اخیر ایران و آژانس گفت: این توافق ادامه بیانیه تهران برای همکاری گام به گام تهران و آژانس بین آقایان صالحی و آمانو انجام شد که هدف آن روشن شدن موضوعات گذشته و حال و پایان دادن به روند طولانی سؤالات آژانس یک بار برای همیشه بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی افزود: بر اساس این توافق، مقرر شد آژانس همه سؤالاتش را در یک بازه زمانی کوتاه مطرح و پاسخ‌های ایران را دریافت کند که به این منظور توافقی در 10 بند در وین امضا شد؛ توافقی که مهمترین ویژگی‌اش داشتن بازه زمانی برای دو طرف است به نحوی که از طرف ما تا 15 آگوست(24 مرداد) پاسخ‌ها در خصوص سؤالات آژانس ارائه شود و آژانس هم با بررسی سؤالات احتمالی بعدی در نهایت تا 15 دسامبر قبل از پایان سال میلادی جاری کارش را در رابطه با بررسی موضوعات گذشته ایران به پایان برساند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تاکید ما در تمام مذاکرات با آژانس، حفظ ملاحظات و نگرانی‌های کشورمان در رابطه با محرمانه ماندن اطلاعات و چگونگی ترکیبات توافق شده با این نهاد بین‌المللی است که اخیراً نیز پس از شنیدن مطالبی در کنگره آمریکا، نماینده دائم کشورمان در آژانس طی یادداشتی بر این موضوع تاکید کرد.
کمالوندی افزود: انتظار داریم که طبق اساسنامه آژانس و موافقتنامه پادمان، ملاحظات امنیتی کشورمان مد نظر قرار گیرد، همچنان که در بند 10 توافق اخیر، بین دو طرف موافقت شده است که در این چارچوب ملاحظات امنیتی و نگرانی‌های ایران مد نظر قرار گیرد.
معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: شاید به صورت معمول نیاز به درج این عبارت در توافقات نباشد زیرا در اساسنامه و موافقتنامه پادمان، آژانس به حفظ اطلاعات طبقه بندی کشورها موظف شده، اما به علت نگرانی‌های مشروعی که جمهوری اسلامی ایران طبق تجربیات گذشته دارد در بند دهم موافقتنامه اخیر بر این مسئله تأکید شده است.
کمالوندی گفت: ما از طریق خبرگزاری‌ها و سایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تصمیم آمانو برای سفر به آمریکا و حضور در کنگره مطلع شدیم.
انتهای پیام/

اخبارمرتبط :



لینک منبع و پست :کمالوندی: لزوم حفظ استقلال و بی‌طرفی آژانس از سوی آمانو/ ملاحظات امنیتی ایران رعایت شود
http://www.farsnews.com/13940508000131
megashare بازدید : 28 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، جلسه برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر تدوین برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه، بر اهمیت این موضوع تاکید کرد و گفت: تدوین این برنامه و نیز تسویه بدهی دولت به پیمانکاران، از تعهدات قطعی دولت است که باید برای انجام آن راهکار‌های اجرایی تدوین کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه پس از دستور روحانی، موضوع اصلاح نظام بانکی به یک انتظار عمومی تبدیل شده، افزود: اصلاح نظام بانکی و تسویه بدهی ها، مورد تاکید دولت و شخص رئیس جمهور است که حتماً انجام خواهد شد.

جهانگیری با تاکید بر داشتن جهت گیری روشن و برخورداری از اشتراک نظر برای تحقق اهداف، از دستگاه های ستادی اقتصادی دولت خواست مطالب مطرح شده و نظرات کارشناسی را به دقت مورد بررسی قرار دهند و تا جلسه آتی، جمع بندی نهایی خود را ارایه کنند تا بتوان یک برنامه زمانبندی برای اجرا تدوین کرد.

در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه برای اصلاح نظام بانکی و تسویه بدهی های دولت نیازمند عزمی جدی و انسجامی همگانی در دولت هستیم گفت: اجرای این کار نیازمند انضباط و تدوین یک برنامه میان مدت است تا بتوانیم به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این نشست با اشاره به اینکه حجم بدهی های دولت بسیار گسترده است، تسویه این بدهی ها راگامی موثر در جهت تقویت بخش خصوصی و خروج از رکود دانست و افزود: لازم است برای اینکار یک اولویت بندی انجام شود تا شاهد آثار مثبت این اقدام بر اقتصاد کشور باشیم.

در این جلسه که وزیر راه و شهرسازی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور نیز حضور داشتند گزارشی از جلسات تخصصی و کارشناسی مرتبط با برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه ارایه شد.

در این نشست همچنین پس از تشریح و تبیین دلایل استفاده از اوراق بدهی برای تسویه بدهی دولت، راهکارهای پیشنهادی برای تسویه بدهی دولت به پیمانکاران و بانکها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد تا جلسه آتی دستگاه های اقتصادی ستادی دولت جمع بندی پیشنهادات را ارایه دهند.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :تاکید روحانی بر اصلاح نظام بانکی و تسویه بدهی‌ دولت/ سیف خواستار عزم جدی دولت برای اصلاح نظام بانکی شد
http://www.farsnews.com/13940511000127
megashare بازدید : 30 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

محمد نوری در گفت‌و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در خصوص وضعیتش در تیم المسیمیر قطر و بازی پرسپولیس در هفته اول لیگ برتر مقابل پدیده خراسان صحبت‌هایی کرد که می‌خوانید

فارس: از وضعیتت در المسیمیر صحبت کن و اینکه در حال حاضر شرایطت چطور است؟

خوشبختانه در تمرینات حضور فعالی دارم و قرار است دو روز دیگر همراه با بازیکنان تیم به کشور اسلوونی برویم و اردوی 17 روزه‌ای در این کشور برگزار کنیم و سپس بعد از اینکه این اردو به پایان برسد به قطر باز خواهیم گشت و وارد لیگ ستارگان این کشور می‌شویم.

فارس: در این تیم هم قرار است شماره 14 به تن کنی.

بله چرا که از روز اولی که به اینجا آمدم با مسئولان باشگاه این مسئله را مطرح کردم که شماره 14 را می‌خواهم و آن‌ها هم قبول کردند که این شماره را به من بدهند و از مسئولان باشگاه تشکر می‌کنم.

فارس: دلیل خاصی دارد که شماره 14 را در این سال‌ها برای خودت انتخاب کردی؟

نه هیچ دلیل خاصی ندارد اما از زمانی که به سپاهان رفتم این شماره را انتخاب کردم که برایم خوش یمن بود و دیگر آن‌را تغییر ندادم و همیشه 14 پوشیدم.

فارس: چرا سایت باشگاه المسیمیر این قدر مراسم معارفه و عکس تو را با پیراهن جدید باشگاه را دیر منتشر کرد؟

فکر نمی‌کنم دلیل خاصی داشته باشد و برای من هم این مسائل مهم نیست من همان زمانی که به قطر آمدم و قرارداد امضا کردم با پیراهن باشگاه عکس گرفتم و اینکه دیر این عکس منتشر شده مسئله مهمی نیست که بخواهم درباره‌اش صحبت کنم.

فارس: خانواده‌ات هم به قطر آمده‌اند؟

هنوز نه اما بعد از اینکه از اسلوونی برگردیم خانواده‌ام به قطر می‌آیند تا در کنار هم باشیم.

فارس: شرایط تیم المسیمیر با توجه به اینکه تازه به لیگ ستارگان آمده چطور است؟

با اینکه این تیم تازه به لیگ ستارگان صعود کرده اما بازیکنان خوبی در تیم داریم شاید از نظر سایر تیم‌ها کمی عقب باشیم اما تلاش می‌کنیم تا المسیمیر را در لیگ ستارگان حفظ کنیم چرا که هدف خود باشگاه هم همین است.

فارس: از نظر امکانات شرایط باشگاه المسیمیر با وضعیت فوتبال ایران که سالها در آن بازی کرده‌ای چقدر فرق می‌کند؟

امکانات بسیار زیادی در باشگاه های قطر وجود دارد و باید بگویم زمین تمرین‌هایی که اینجا است حتی از زمین‌های بازی در ایران هم بهتر است.تیم خود ما 4-5 زمین تمرین خوب دارد و همه چیز اینجا سرجای خودش است. ما امکانات عالی داریم و یک باشگاه کامل که همه چیز را برای بازیکنان فراهم کرده است.

 

فارس: در این سال‌ها همواره انتقاد بود که سطح فنی فوتبال کشورهای حوزه خلیج فارس از فوتبال ایران پایین تر است. حالا که خودت به یکی از تیم‌های حوزه خلیج فارس پیوستی نظرت در مورد سطح فنی فوتبال در کشورهای حوزه خلیج فارس چگونه است؟

به هر حال بازیکنان کشورهای حوزه خلیج فارس از نظر فنی در سطح بازیکنان ایران نیستند اما می‌بینیم که بازیکن بزرگی مثل ژاوی به فوتبال قطر می‌آید و حضور همین ستاره‌ها باعث می‌شود سطح کیفی بازی‌ها بالا برود. به هر حال حضور در این لیگ برای من یک تجربه خوبی خواهد بود و می‌توانم با بازی در مقابل بازیکن بزرگی مثل ژاوی تجربه‌ام را بیشتر کنم.

فارس: به عنوان بازیکنی که سال‌ها هجومی بازی می‌کردی و گل می‌زدی بازی در پست هافبک دفاعی برایت در تیم جدید سخت نخواهد بود؟

به هر حال در تیم جدیدم بازیکن نفوذی نیستم و به عنوان هافبک دفاعی جلوی مدافعان بازی خواهم کرد که شرایط را برای گل‌زنی من سخت می‌کند. با این همه باید بگوم که گل زنی در شرایط بازی برای من در این وضعیت سخت است اما همه تلاشم را می‌کنم تا در پست جدیدم بتوانم بازیکن موثری باشم.

فارس: در این مدت که در قطر بودی بازیکنان ایرانی مثل اشکان دژاکه ، آندرانیک تیموریان و ... را دیده‌ای؟

آندو و سایر بازیکنان ایرانی را در قطر می‌بینم و همه برای تیمشان تلاش می‌کنند و خوشبختانه دیدیم که قراردادشان را تمدید کردند و این نشان می‌دهد که باشگاه‌هایشان از آن‌ها راضی هستند.

فارس: اینکه می‌گویند بازیکنان ایرانی برای پول به لیگ‌های خلیج فارس می‌روند را تائید می‌کنی؟

به هر حال شرایط فوتبال ایران و قطر فرق می‌کند و حضور بازیکنان خارجی در فوتبال قطر باعث می‌شود که کیفیت لیگ هم بالا برود و همین مسئله باعث خواهد شد که کیفیت فنی فوتبال قطر بالاتر از قبل بشود.

فارس: بازی پرسپولیس مقابل پدیده را دیدی؟

متأسفانه نتوانستم بازی را به صورت مستقیم ببینم اما از طریق خبرگزاری‌ها پی‌گیر نتیجه بازی بودم و صحنه‌های حساس بازی را  تماشا کردم به نظرم در این بازی موقعیت‌های زیادی داشتیم که گل نشد هرچند که چند نفر از بازیکنان اصلی تیم هم نبودند اما با این همه پرسپولیس خوب بازی کرد و امیدوارم که در ادامه راه موفق باشم. به هرحال پرسپولیس امسال تیم جوانی است و اکثر تیم‌های لیگ برتری قدرت یکسانی دارند اما تیمی موفق می‌شود که در هفته‌های اول نتایج خوبی بگیرد. قطعا پرسپولیس شرایطش بهتر خواهد شد چرا که برانکو کارش را خوب بلد است.

فارس: چقدر امیدواریم که این پرسپولیس بتواند قهرمان لیگ برتر شود؟

به نظرم این تیم توان قهرمان شدن دارد چرا که هم بازیکن جوان در این تیم وجود دارد و هم بازیکن باتجربه و به اعتقاد من اگر پرسپولیس وارد حاشیه نشود توان قهرمانی را دارد.

فارس: کی‌روش نشان داده نگاه ویژه‌ای به بازیکنان لژیونر دارد حالا که به عنوان لژیونر در فوتبال ایران فعالیت می‌کنی چقدر امیدواری که بتوانی به تیم ملی دعوت شوی؟

زمانی که در لیگ خوب بازی می‌کردم به تیم ملی دعوت نمی‌شدم اما خودم را همیشه و در هر حالتی سرباز تیم ملی می‌دانم و هر وقت کی‌روش صلاح بداند در خدمت تیم ملی خواهم بود و اگر هم به تیم ملی دعوت نشوم که به بازی باشگاهی ادامه می‌دهم.

انتهای پیام/ی

 

 


لینک منبع و پست :نوری: پرسپولیس به حاشیه نرود می‌تواند قهرمان شود/ بازیکنی مثل ژاوی کیفیت لیگ قطر را بالا می‌برد
http://www.farsnews.com/13940511000099
megashare بازدید : 37 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

گروه پارلمانی خبرگزاری فارس- زهرا عبدالمحمدی و محمدامین میرزایی: گفت‌وگو را با سیگار آغاز می‌کنیم. سوالات مربوط به دخانیات را پاسخ می‌دهد اما وقتی بحث به «مارلبرو» می‌رسد کمی مکث می‌کند و تاکید می‌کند که باید چیزی بگوید که سندی برایش دارد...

وقتی با اصرار ما برای یافتن پاسخ این سوال که چه کسانی پشت واردات سیگار مارلبرو هستند مواجه می‌شود به صراحت می‌گوید که «یا قدرتمندان یا نزدیکان قدرتمندان»...

کندوکاو در دخانیات بحث ما را به پشت درب اتاق وزیر کار می‌کشاند... از عملکرد وزیر انتقاد می‌کند و سخن از استیضاح به میان می‌آورد و تاکید دارد که وزیر این روزها به جای رسیدگی به امور مطرح توسط وکلای ملت سر نمایندگان منت گذاشته و می‌گوید «وزیر بهتر از من سراغ ندارید که بیاورید»

انتقاداتش از وزیر کار را ادامه می‌دهد و سخنش درباره این عضو کابینه را اینگونه پایان می‌دهد « در حوزه ایمنی کارگر و بهداشت کار چه اقدامی انجام داده‌اید؟ در سال 92 اعلام کردند 1000 کارگر دچار آسیب نخاعی شده‌اند، بازرسی کار نمی‌تواند به درستی به وظایفش عمل کند »

ادامه گفت‌وگو به ارزیابی دیگر وزرای اقتصادی دولت اختصاص می‌یابد... «وزرای هزار میلیاردی متوجه درد شرمنده شدن مردم مقابل فرزندانشان نمی‌شوند»، این سخن را در ابتدای بررسی کارنامه اعضای اقتصادی کابینه به میان می‌آورد و ادامه می‌دهد که طبیعی است مدیری که منزلش متری 25 میلیون تومان است نپذیرد که برای مسکن مهر که به اندازه انباری خانه‌اش است هزینه‌ای به کشور تحمیل شود.

«مسکن مهر» را اقدام مثبتی می‌داند که اعتقاد دارد امروز بخشی از مردم حوزه انتخابیه‌اش یعنی «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» برای سکونت در آن دچار مشکل شده‌اند چون به زعم این نماینده مجلس، دولت اهتمامی برای اتمام پروژه‌هایی که به نام دولت قبل است، ندارد...

حسین طلا که خود هم متولد تهران است بر لزوم اتمام پروژه مسکن مهر تاکید می‌کند و اعتقاد دارد دولت باید تعهدات دولت قبل به مردم را دنبال و اجرایی کند...

مشروح این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد:

* هیچ‌گونه آمار درستی از میزان استعمال سیگار در کشور نداریم

فارس: بگذارید بحث را از اینجا آغاز کنیم. میزان استعمال دخانیات در کشور ما چقدر است؟ و کلاً آیا آمار دقیقی از استعمال دخانیات در ایران وجود دارد؟

طلا: اولاً که در کشور آمار درستی از میزان استعمال سیگار نداریم چون اصلاً کار آماری در این زمینه انجام نشده است. سال 89 می‌گفتند 60 میلیارد نخ مصرف سیگار در کشور است. زمانی که درباره مبنای به دست آوردن این آمار سؤال می‌کردیم می‌گفتند ما یک فرمولی داریم که بر اساس آن فرمول محاسبه می‌شود.

*تنها راه به دست آوردن مصرف دخانیات « مرکز آمار ایران» است

اینکه آیا در این فرمول اقدامات وزارت بهداشت مبنی بر تبلیغ کاهش کنترل مصرف اثری دارد یا نه، نمی‌دانیم. به عنوان مثال وزیر بهداشت می‌گوید در مدت 5 سال مصرف سیگار 2 برابر شده است، اینکه آیا مبنایی دارد یا نه، معلوم نیست. تنها راه به دست آوردن آمار درباره مصرف دخانیات همان مرکز آمار ایران است. یعنی در سرشماری مرکز آمار که سال 95 انجام خواهد شد باید گزینه‌ای بیاورند مبنی بر اینکه آیا شما سیگار می‌کشید یا نه؟‌ چه تعداد در روز مصرف دارید؟‌

با این سؤالات می‌توان تا حدودی آمار مصرف سیگار در کشور را به دست آورد. در حال حاضر هیچگونه آمار درستی از میزان مصرف سیگار در کشور نداریم اما آمار تولید داخلی سیگار را در اختیار داریم، آمار واردات رسمی را نیز داریم، اما از آنجایی که میزان مصرف سیگار در کشور و همچنین میزان قاچاق سیگار به کشور را در اختیار نداریم لذا نمی‌توانیم آمار دقیقی از میزان واقعی مصرف سیگار در کشور ارائه دهیم.

سال گذشته شرکت دخانیات تقریباً کمتر از 10 میلیارد شاید حدود 8 تا 9 میلیارد نخ سیگار تولید کرد و مجموعه شرکت‌های مشارکتی هم به نظرم حدود 8 میلیارد نخ سیگار تولید کردند، مقداری هم واردات سیگار داشتیم.

*تشریح چهار تعریف در حوزه قاچاق سیگار

فارس: در بحث قاچاق چطور؟ ارزیابی‌ای از میزان قاچاق هم دارید؟

طلا: چهار تعریف می‌توان در حوزه قاچاق که معمولاً در قاچاق سیگار بسیار مشهود هستند، بیان کرد. یکی از این موارد قاچاق سیگارهایی با برند اصلی است و تاریخ مصرف هم دارند، اما عوارض و مالیات‌های قانونی را پرداخت نمی‌کنند.

دومین شکل در قاچاق سیگار این است که سیگار قاچاق شده برند اصلی است اما تاریخ مصرف آن گذشته است، البته تاریخ روی پاکت سیگار وجود ندارد که این یک آسیب محسوب می‌شود،‌ چون وقتی شما یک خرمن سیگار درست می‌کنید به آن چیزی به عنوان سُس اضافه می‌کنید و ترکیب توتون و آن سُس می‌شود یک برند، یک برند ممکن است 20 هزار تومان باشد، یک برند هم ممکن است هزار تومان باشد.

به واسطه آن سس، اگر مصرف سیگار مدتی طول بکشد، کپک می‌زد لذا آسیب مصرف سیگار چند برابر می‌شود. سومین شکل در حوزه قاچاق سیگار این است که برند قاچاق شده اصلی نیست و جعلی است. به عنوان مثال برند سیگار بهمن مربوط به کشور ماست، ولی در اقلیم کردستان این برند را می‌زنند و سیگار را وارد می‌کنند، در حالی که برند آن متعلق به شرکت دخانیات ایران است.

*برخی کارگاه‌های زیرزمینی در حاشیه خلیج‌فارس برندهای معروف را تولید و صادر می‌کنند

در بعضی از کارگاه‌های زیرزمینی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برندهای معروف را تولید و سپس صادر می‌کنند، در حالیکه کالا اصالت ندارد و وقتی اصالت نداشته باشد، ضمانتی برای اینکه حداقلی‌ترین پروتکل‌های سلامت را در سیگار و مواد افزودنی آن رعایت کرده باشند، وجود ندارد.

به عنوان مثال برخی از خنکی که تَهِ حنجره با مصرف سیگار ایجاد می‌شود، احساس رضایت می‌کنند، گاهی سفیدکننده‌ای به سیگارها اضافه می‌کنند که آن ماده سفیدکننده خنکی در حلق به وجود می‌آورد در حالی که واقعیت این است که سرطان‌زاست. بنابراین برخی برندها هم گاهی اوقات تقلبی وارد می‌شود.

*به سیگار نگاه‌های تروریستی وجود دارد

نکته آخر اینکه نگاه‌های تروریستی نیز وجود دارد. «جان مک» سناتور آمریکایی می‌گوید ما مردم ایران را می‌کُشیم، این سیگار مگر آن سیگاری نیست که مردم خودشان هم استفاده می‌کنند، پس مردم خودشان را هم می‌کُشند. اگر این موضوع را عقلاً قبول نکنیم اتفاق دیگری در راه است و ممکن است با سیگار کار دیگری انجام دهند.

*هشدار نسبت به استعمال سیگار قاچاق

مثلاً می‌توانند در حوزه کاشت و برداشت توتون برای سیگارهای قاچاق موادی به آن اضافه کنند که این مواد به نوعی مشکلات در بارداری ایجاد کند، در این شرایط چه کسی پاسخگوست یا به عنوان مثال سوش بیماری‌زا به توتون سیگارهای قاچاق اضافه کنند، سوش بیماری‌زا همان سیاه زخم است، 12 میلیون نفر در ایران سیگار می‌کِشَند، اگر سوش بیماری‌زای سیاه زخم در توتون‌ها باشد، یک دفعه دهان همه زخم می‌شود، چه کسی می‌خواهد جواب دهد؟

با نگاه بیوتروریسم می‌توان مواد رادیواکتیو را به عنوان کود پای ساقه توتون‌ها بریزند، در نهایت آسیب جدی برای باروری بانوان ایجاد نماید.

در زمان فتنه 88 شخصی را به نام حمید زمانی بازداشت کردند که عضو انجمن پادشاهی بود. این شخص کسی بود که اتوبوس را در خیابان مطهری به آتش کشید، زمانی که به دادگاه آمد گفت ما برای کشتار وسیع آموزش دیده‌ایم، وقتی رسماً دشمنان ما افراد را برای کشتار وسیع آموزش می‌دهند تا رسماً بمب سیانوری درست کنند، آیا این احتمال نباید به ذهن ما متبادر شود که آنان به دنبال خشکاندن نسل ایرانیان هستند؟ آیا این قرائن و شواهد کافی نیست تا افراد روی این موضوع حساس شوند و از قاچاق سیگار به داخل کشور به طور جدی جلوگیری کنند؟

فارس: البته قاچاق به اقتصاد کشور هم لطمه‌های جدی می‌زند....

طلا: بله، قاچاق هم به ضرر اقتصاد کشور است و هم به ضرر سلامت و امنیت کشور. در پوشاک هم این اتفاق ممکن است بیفتد. مثلاً در رابطه با آبنبات‌ها و آدامس‌های خارجی که وارد می‌شود، همه این موضوعات باید مد نظر قرار گیرند.

 

 

فارس: آیا تاکنون مرکز آمار ایران آمار درست و دقیقی از میزان مصرف سیگار در کشور ارائه کرده است؟

طلا: مرکز آمار باید آمار درستی از میزان مصرف سیگار در کشور ارائه دهد، شاید دستگاه‌های مسئول چنین آماری را از مرکز آمار ایران نخواسته‌اند. زمانی با آقای عادل آذر رئیس مرکز آمار در این خصوص جلسه‌ای داشتیم، ولی چون ما شرکت دولتی بودیم، نتوانستیم سر عدد و رقم و هزینه‌های آن به توافق برسیم.

*معیارهای آمار استعمال سیگار در کشور مشخص نیست

مجموعه بهداشت و درمان هم باید در این موضوع به صورت ذینفع وارد شود و آمار دقیقی ارائه دهد. تاکنون دستگاه‌ها بیشتر بر اساس مطالعات آماری یا بر اساس میزان مراجعان آمار مصرف سیگار آمار ارائه می‌دادند یا مرکز قاچاق بر اساس استانداردهای میزان کشف قاچاق آمار می‌داد در حالی که معیارهای آن مشخص نیست.

*احتمال مطرح شدن چند سؤال درباره میزان مصرف سیگار در سرشماری سال 95

فارس: آیا سایر دستگاه‌‌ها و نهادها مانند وزارت بهداشت یا صنعت مسئولیتی برای ارائه آمار مصرف سیگار ندارد؟

طلا: در این بین وزارت بهداشت، صنعت، شرکت دخانیات و ناجا و همچنین ستاد مبارزه با قاچاق می‌توانند کمک کنند اما قبلاً ما با جناب رمزی مدیر مرکز مدیریت کالای دخانی صحبت می‌کردیم که می‌گفت با مجموعه مرکز آمار رایزنی‌هایی شده است تا در سرشماری سال 95 سه یا چهار سؤال مبنی بر میزان و تعداد مصرف مواد دخانی مطرح شود.

*مسئولان در رابطه با فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف خوب عمل نمی‌کنند

فارس: به نظر شما در این بخش مشکلاتی در حوزه فرهنگ‌سازی وجود ندارد؟ یعنی دستگاه‌های فرهنگی به وظیفه خود در این زمینه عمل می‌کنند؟

طلا: ما در کل در کشورمان در حوزه‌های مختلف در رابطه با فرهنگ‌سازی خوب عمل نمی‌کنیم. مثلاً‌ در موضوع مصرف نان ایرانی‌ها شش برابر کشورهای دیگر مصرف نان دارند، در مصرف تخم‌مرغ یک سوم جهان یعنی مواد غذایی که به سلامتی برمی‌گردد و غذای سالمی است میزان مصرف ایرانیان کم است.

همچنین یک سوم میزان مصرف اروپا شیر استفاده می‌کنیم، شکر 6 برابر، نوشابه 4 برابر و سویا یک بیستم جهان، نمک 2 برابر و میوه و سبزیجات یک چهارم استاندارد جهانی استفاده می‌کنیم، ماهی یک سوم و دارو 3 برابر جهان، فضای سبز یک سوم و برق 3 برابر جهان، بنزین 6 برابر و ساعت کار مفید یک چهارم سرانه جهانی کار مفید داریم. میزان مطالعه یک چهارم و زمان مکالمه تلفن همراه 4 برابر.

*وزارت بهداشت حتی نتوانسته پزشکان خودش را برای عدم مصرف سیگار قانع کند

ما در حوزه فرهنگ‌سازی اقدامات خوبی انجام ندادیم، البته یک زمانی خوب کار کردیم، مثلاً در رابطه با مصرف نمک یُددار و یا واکسیناسیون یا بستن کمربند ایمنی توسط راننده و سرنشینان فرهنگ‌سازی‌های بسیار خوبی انجام شد، اما در رابطه با سیگار باید پرسید چقدر کار کردیم؟ البته به صورت جسته گریخته در این رابطه اقداماتی انجام شده است ولی وزارت بهداشت که مسئولیت اصلی را در این حوزه دارد، حتی نتوانسته پزشکان خودش را برای عدم مصرف سیگار قانع کند. اینکه دیگر بی‌سوادی و عدم اطلاع نیست.

این موضوع ایمان و باور است، وگرنه کدام پزشک است که نداند مصرف سیگار ضرر دارد. اما چرا برخی پزشکان ما سیگار می‌کشند؟ پس نشان می‌دهد که ما خیلی در این حوزه خوب عمل نکردیم،‌ دستگاه‌های مسئول و در رأس آن وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها و صدا و سیما برای کار تبلیغی گسترده عدم مصرف سیگار به خوبی عمل نکردند.

اگر ما در حوزه مصرف سیگار درست عمل می‌کردیم، آسیب جدی به ما وارد نمی‌شد، معمولاً اصل در وزارت بهداشت این است که پیشگیری مقدم بر درمان است.

هیچ وقت وزارت بهداشت در رابطه با بودجه‌هایی که برای مبارزه با مصرف مواد دخانی در اختیارش قرار می‌گرفته، به درستی اطلاع‌رسانی نکرده یا پاسخگو نبوده است، مثلاً‌ می‌گفت در مراکز مبارزه با ترک اعتیاد مصرف کردم یا مشکل بیماران تنفسی را حل کردم.

فارس: آقای دکتر! در بحث سیگار یکی از موضوعات مطرح سیگار مارلبرو است که پیش‌تر پرونده هم در مجلس داشته، آیا اسراییلی بودن این سیگار به اثبات رسیده و قرار است اقدامی در جهت جلوگیری از ورود آن به کشور انجام گیرد یا نه؟

* سیگار مارلبرو با وجود شائبه صهیونیستی بودن به وفور در دست مردم دیده می‌شود

طلا: بعضی موضوعات در کشور در حجم بالا رخ می‌دهد که ما حس می‌کنیم با یک پدیده تصادفی روبرو نیستیم. مشخصاً من به سیگار مارلبرو اشاره می‌کنم. به دلیل اینکه شائبه صهیونیستی دارد نه در داخل تولید می‌شود و نه اجازه واردات دارد، ولی به وفور در دست مردم است.

سیگار هم یک کالای حجیم است. یعنی یک میلیون نخ آن در یک تریلی جا می‌گیرد و اگر می‌گوییم یک میلیارد نخ سیگار قاچاق یعنی 1000 تریلی آمده است. 2 میلیارد نخ یعنی 2000 تریلی. سؤال من این است چگونه ممکن است کالایی که ما می‌گوییم صهیونیستی است به راحتی در داخل توزیع می‌شود و همه می‌گویند کی بود کی بود من نبودم!

فارس: اگر ما هم این سؤال را از شما بپرسیم که «کی بود» شما چه پاسخی می‌دهید؟

طلا: اگر من بخواهم روی آدم دست بگذارم، باید سند و مدرک ارائه دهم، اگر از من بخواهید بپرسید چرا من سکوت می‌کنم، چون سندی در دست ندارم.

فارس: آیا افراد بزرگی یا قدرتمندی پشت آن هستند؟

طلا: بله یا افراد قدرتمند هستند یا ارتباط با قدرت دارند.

اما از موضوع مصرف سیگار در جامعه که بگذریم، موضوع شرکت دخانیات، به عنوان شرکتی با سابقه و هزاران نفر شاغل مطرح می‌شود.

*همین الآن نزدیک به 100 میلیارد کالای غیرقابل استفاده در شرکت دخانیات وجود دارد

فارس: مگر شرکت دخانیات چه مشکلاتی دارد؟

طلا: همین الآن در شرکت دخانیات نزدیک به 100 میلیارد کالای غیرقابل استفاده وجود دارد که در انبارهایشان نگهداری می‌کنند، وضعیت شرکت دخانیات پس از واگذاری شرایط خوبی را ندارد و گویا یک اتفاقی در حال رخ دادن است که همه ما نسبت به آن بی‌توجهیم.

*شرکت دخانیات باید پس از اصلاح ساختاری و نیروی انسانی واگذار می‌شد

شرکت دخانیات در ابتدا می‌بایست ساختار و نیروی انسانی خودش را اصلاح می‌کرد، اصلاح تشکیلاتی انجام می‌شد و سپس واگذار می‌شد اما شرکت دخانیات بدون انجام اینگونه کارها با حجم بالای کالا و با سود غیرواقعی واگذار شد.

*ماشین‌آلات قدیمی شرکت دخانیات نمی‌توانند سیگار با کیفیت تولید کنند

یعنی اینکه درآمدهای ناشی از هالوگرام و حق انحصار در این پول‌ها وجود داشت و همیشه به نوعی چرخ خودش را می‌گرداند. ولی وقتی واگذار شد این درآمدها از شرکت دخانیات گرفته شد. در حالی که شاید ماهانه رقمی بالغ بر 21 میلیارد پرسنلی باید برای حقوق، دستمزد، بیمه و سنوات، پرداخت می‌شد طبیعی است که اگر شرکتی به صورت منطقی نتواند تولید داشته باشد دچار مشکل می‌شود از آنجایی که ماشین‌آلات شرکت دخانیات قدیمی هستند لذا نمی‌توانند سیگار با کیفیت بالا تولید کنند به همین دلیل این موارد در برند کالای دخانی تأثیرگذار است.

مواد اولیه اگر خوب نباشند، نمی‌توان کالایی با استاندارد بالا تولید کرد لذا قیمت آن کاهش می‌یابد و از آنجایی که هزینه تمام‌شده به دلیل تعداد زیاد کارگر بالاست، لذا شرایط خوبی در شرکت فراهم نمی‌شود.

*تشریح برخی مشکلات هیأت مدیره شرکت دخانیات ایران

پس از خصوصی‌سازی هنوز شرکت طرف حساب وزراست، 3 نفر از اعضای هیأت مدیره باید توسط وزیر کار منصوب شوند و 2 نفر دیگر توسط وزیر صنعت، آنچه که الآن رخ داده این است که نزدیک به 1.5 سال است، در هیأت مدیره شرکت دخانیات اختلاف وجود دارد و متأسفانه 6 ماه بود که مدیرعامل هم نداشت، سرپرست مربوطه هم اختیار قانونی ندارد چون طبق اساسنامه یک ماه مدیرعامل می‌تواند سرپرست باشد.

بنابراین یک مشکل هزینه‌های بالای تولید است و مشکل دیگر هم در هیأت مدیره شرکت دخانیات وجود دارد.

 

 

فارس: پس با این اوصاف چه کسی اسناد و چک‌های شرکت دخانیات را امضا می‌کند؟

طلا: رئیس هیأت مدیره با یکی از اعضای هیأت مدیره نسبت به امضای چک‌ها اقدام می‌کردند چون سرپرست حق امضای چک را هم نداشت، بنابراین شما چه انتظاری از شرکتی با این همه مشکلات دارید؟!

مدتی است می‌گوییم آقای وزیر کار اینکه شما شبها در تلویزیون باشید به نظرم خیلی مهم نیست، بهتر بود خیلی زودتر یک جلسه‌ای با وزیر صنعت می‌گذاشتید و مشکل هیأت مدیره شرکت دخانیات را حل می‌کردید.

*اگر شرکت دخانیات با 7500 کارگر زمین بخورد دیگر نمی‌توان آن را جمع کرد

اگر اینگونه نشود 7500 کارگر شرکت دخانیات با مشکلات جدی مواجه می‌شوند و اگر این شرکت زمین بخورد دیگر نمی‌شود آن را جمع کرد، شرکت دخانیات با ماهی 18 میلیارد تومان نخ سیگار پرداختی چطور می‌خواهد اداره شود؟ همین الآن نزدیک به 200 تا 300 میلیارد کالا در انبار این شرکت وجود دارد که نمی‌تواند آنها را بفروشد.

*فاجعه‌ای در حال رخ دادن در شرکت دخانیات ایران است

وقتی ما این مسائل را به مسئولان مربوطه مطرح می‌کنیم، حرف ما را قبول می‌کنند و می‌گویند درست است، فاجعه‌ای در حال رخ دادن است ولی باید بررسی کنیم اما سؤال من از آقای ربیعی این است که حضور در تلویزیون و گفتن اینکه بچه جوادیه هستی مهمتر است یا رسیدگی به وضعیت شرکت دخانیات؟

*وزارت کار متولی نگهداشت شغل است

فارس: اخر مقامات وزارت کار مدعی هستند که متولی ایجاد شغل نیستند...

طلا: وزارت کار متولی ایجاد شغل است، ولی این وزارتخانه می‌گوید من متولی ایجاد شغل نیستم، قبول، بالاخره شما متولی نگهداشت شغل که هستی، متولی حمایت بین روابط کارگر و کارفرما که هستی و شغل پایدار را که باید حفظ کنید، اما امروز شاهدیم 7500 کارگر شرکت دخانیات در حال از بین رفتن هستند، مثلاً یک شرکت یا سازمانی به نام سازمان بازنشستگی فولاد با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند.

*واگذاری شرکت دخانیات اشتباه بود

فارس: آقای دکتر! به موضوع بحث یعنی واگذاری شرکت دخانیات بازگردیم...

طلا: پس باید گفت واگذاری شرکت دخانیات به دو دلیل اشتباه بوده است، یکی فرآیند واگذاری که باید درست طی می‌شد اما نشد و دیگری واگذاری این شرکت به جایی که خودش مشکل مالی داشت.

فارس: شما در خلال بحث دخانیات انتقاداتی را نسبت به عملکرد وزیر کار مطرح کردید. آیا انتقادات شما به مجموعه وزارت کار فقط به حوزه دخانیات منحصر می‌شود یا به حوزه‌های دیگر هم انتقاد دارید؟

طلا: انتقادات دیگری هم هست، باید بگویم در مجموعه شرکت‌های شستا و صندوق بازنشستگی و نحوه انتصابات و مدیریت‌ها مشکلاتی وجود دارد که این مشکلات به شخص آقای ربیعی باز می‌گردد، قرار بود سهم تعاونی‌ها در اقتصاد به 20 درصد برسد، اما الآن زیر 5 درصد است، پس باید پرسید وزارت کار چه اقدامی در این عرصه انجام داده است؟ در حوزه اعتراضات کارگری می‌گویند اعتراضات کارگری را کاهش دادیم، ولی واقعیت این نیست بلکه واقعیت آن است که اعتراضات کارگری افزایش یافته است و بسیاری از بنگاه‌های ما دچار مشکلاتی شده‌اند که عمده این مشکلات مربوط به نقدینگی و عدم حمایت ایجاد می‌شود.

*1000 کارگر در سال 92 دچار آسیب نخاعی شدند

در حوزه ایمنی کارگر و بهداشت کار چه اقدامی انجام داده‌اید؟ در سال 92 اعلام کردند 1000 کارگر دچار آسیب نخاعی شده‌اند، بازرسی کار نمی‌تواند به درستی به وظایفش عمل کند.

آقای ربیعی که معتقد است خیلی هم بر سر ما مِنّت گذاشته که وزیر شده، باید به این موضوعات و مشکلات رسیدگی کند. آقای ربیعی وقتی به کمیسیون می‌آید می‌گوید «شما بهتر از من وزیر بهتر پیدا نمی‌کنید، منت من را هم باید بکشید که این مسئولیت را ادامه دهم».

فارس: با این توصیفات و با توجه به اینکه طرح استیضاح وزیر کار در مجلس تدوین شده چرا طرح استیضاح را اعلام وصول نکرده‌اند؟

طلا: از جهتی اقدام رئیس مجلس در رابطه با عدم اعلام وصول استیضاح وزیر کار از طرفی درست و از طرفی هم درست نیست؛ از این جهت که حجم بسیاری از استیضاح‌ها در ترافیک و نوبت است و اگر واقعاً قرار باشد اینگونه طرح‌های استیضاح وزرا مطرح شود، نمی‌توان کشور را اداره کرد. از طرفی هم بالاخره استیضاح وزرا، حق قانونی نمایندگان مجلس است چون نمایندگان مجلس احساس می‌کنند با سؤال از وزرا نظرشان مرتفع نشده است. فکر می‌کنم مابین این دو باید شرایطی پیش آید، ولی به نظرم وزرای اقتصادی در بررسی‌ها اولویت دارند.

 

 

*مجلس دستگاه ناظر و دولت مجری است و نباید از ناظر انتظار اجرا داشت

فارس: کدام وزرای اقتصادی اولویت دارند؟ البته به نظر می‌آید یکی از وزرای اولویت‌دار از دید نمایندگان وزیر راه و شهرسازی است زیرا نمایندگان اعتقاد دارند وی در بحث مسکن مهر به وظیفه خود عمل نکرده است؟

طلا: در واقع مجلس دستگاه ناظر است و دولت مجری و نباید از ناظر انتظار اجرا داشت، ما فقط می‌توانیم پیشنهاد دهیم یا اگر محدودیت قانونی وجود دارد آن محدودیت را برطرف کنیم، وقتی کسی به طرحی اعقتادی نداشته باشد به هر علتی یا نگاه سیاسی یا علمی و بگوید طرح مسکن مهر مزخرف است، نباید در اینجا انتظار معجزه داشت، همانطور که اتفاق افتاد و دولت اعلام کرد، مسکن مهر نقدینگی را بالا برده و طرح کارشناسی شده نبوده است.

*دولت یازدهم نمی‌تواند نسبت به تعهدات دولت قبل درباره «مسکن مهر» بی‌تفاوت باشد

فارس: حال طرح مسکن مهر کارشناسی شده بود یا نه؟

طلا:‌ اینکه آیا طرح کارشناسی شده بوده یا نبوده، مهم نیست، بلکه باید بدانیم تعداد بسیار زیادی از مردم در اینجا دچار مشکل هستند و به امیدی برای صاحبخانه شدن ثبت‌نام کردند و پول دادند و دولت یازدهم نمی‌تواند نسبت به تعهدات دولت قبل درباره مسکن مهر بی‌تفاوت باشد. من اعتقاد ندارم مسکن مهر طرح مزخرفی است، چون زمانی می‌توانید بگویید طرح بدی است که جایگزین خوبی برای آن معرفی و اجرایی کنید.

*دولت یازدهم اگر اعتقادی به مسکن مهر ندارد چرا آنها را افتتاح می‌کند؟

الآن نزدیک به 4 میلیون واحد در مسکن مهر داشتیم که دولت می‌گوید قبول ندارم. پس اگر معتقدید طرح مسکن مهر مزخرف بوده چرا راه افتادید می‌روید افتتاح می‌کنید؟

یکی از راهکارها این است که وقتی منطقه‌ای را به عنوان مسکن مهر اعلام می‌کنید، یکسری کاربردهای دیگر در آن زمینه‌ها اجرا کنیم که می‌تواند با آن کاربری‌های مختلف از قبیل تجاری یا...، کسب درآمد ایجاد و با آن درآمد مشکل را مرتفع کند.

نکته دوم از محل صرفه‌جویی یارانه‌هاست. دولت قبل این کار را می‌کرد، سؤالی ‌که در این زمینه پیش می‌آید این است که آیا ما درآمد ناشی از یارانه‌ها را باید به یک مجموعه بدهیم؟ شما اگر امکانات را می‌برید یک جایی پل تأسیس می‌کنی یا خانه بهداشت می‌زنی از بودجه عمومی خرج نمی‌کنی؟

*دولت با طول دادن تکمیل مسکن مهر هزینه‌ها را به شدت بالا برده است

راهکار آن این است که بخشی از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به علاوه واگذاری بخشی از املاک با کاربری بهینه شده را عملیاتی کنیم، مثلاً می‌پرسیم چرا با مسکن مهر این کار کردید؟ می‌گویند مسئله انشعابات و تونل است، خُب تونل را همه جا دارید می‌زنید اینجا هم بزنید مگر هزینه آن را صاحبان مسکن مهر باید بدهند، مگر معابر دیگر را آسفالت نمی‌کنید؟ چطور آنجا باید مسکن مهری‌ها هزینه را بدهند؟ من فکر می‌کنم برخی به دنبال تلخ کردن شیرینی مسکن مهر به کام متقاضیان هستند در هر صورت دولت با طول دادن تکمیل مسکن مهر هزینه‌ها را به شدت بالا برده است.

فارس: برخی می‌گویند دلیل مخالفت دولت با مسکن مهر این است که اسم آقای احمدی‌نژاد دنبال مسکن مهر است و کاری است که برند دولت قبل محسوب می‌شود؟

طلا: دولت یازدهم از همان ابتدا که روی کار آمد، این ژست را گرفت که هر کاری که دولت قبل انجام داده بد بود و باید لغو شود.

فارس: آیا بحث مطرح شده توسط شما مربوط به اقدامات مثبت انجام شده از سوی دولت قبل هم می‌شود؟

طلا: علی‌الظاهر یکی از معیارهای کارشناسی این است که دولت قبل این کار را کرده یا نه؟ اما بعضی‌هایش را نتوانست تاب بیاورد، مثلاً از طرح سفرهای استانی انتقاد کرد و گفت که این چه کاری است که مردم دنبال آن می‌دوند؟ اگر این نگاه ‌پوپولیستی بود، پس چرا خود شما هم آن را دنبال کردید؟!

یا بعضاً می‌گفتند کسی در دولت حاشیه ایجاد کرده است، خب الان مگر حاشیه‌سازی در این دولت نیست؟ آیا آقای یونسی حاشیه برای نظام درست نکرد؟ آیا آقای یونسی همه افتخاراتی که ما در مجموعه همراهی با کشورهای عضو مقاومت مثل عراق سوریه داشتیم را زیر سؤال نبرد؟ مسئولان دولت یازدهم از دولت گذشته به واسطه ادبیاتش انتقاد می‌کردند اما خودشان چه ادبیاتی درباره منتقدان به کار گرفتند؟!

آقای رئیس‌جمهور در گزارششان به شدت با مسکن مهر مخالفت و از آن انتقاد کردند، یک خبرنگاری در مجلس نظر مرا پرسید که من گفتم باید نظر میلیون‌ها نفری که در این پروژه ثبت‌نام و کسانی که خانه‌دار شدند را بپرسیم و ببینیم که آیا با نظر رئیس‌جمهور یکی است یا نه؟

*کسی که منزلش در برج چند صد متری باشد مسکن مهر را طرح بیهوده تلقی می‌کند

یکی از معاونان رئیس‌جمهور مقاله‌ای نوشت و در آن هر چه شایسته خودش بود به ما گفت؛ کسی که منزلش در برج چند صد متری پلوتونیوم و متری حدوداً 25 میلیون است، دامادش مازراتی سوار می‌شود و 5 کارخانه دارد، طبیعی است که مسکن مهر به اندازه انباری خانه اوست و او نمی‌پذیرد که برای یک انباری هزینه‌ای به کشور تحمیل شود.

*وزرای هزار میلیاردی متوجه درد شرمنده شدن مردم مقابل فرزندانشان نمی‌شوند

اما وقتی به آن روی سکه نگاه می‌کنیم می‌بینیم مردمی هستند که فقط با یک واحد 60 متری همه آرزوهایش مبنی بر داشتن سرپناه محقق شده متفاوت می‌شود.

وزرای هزار میلیاردی متوجه نمی‌شوند مردم چه می‌کشند، کسی که در شرمندگی بچه‌اش نباشد درد مردم را نمی‌فهمد.

 

 

فارس: به موضوع اصلی یعنی استیضاح بازگردیم. به نظر شما چه میزان استیضاح در این زمینه کارساز است و مشکلاتی که شما مطرح می‌کنید را مرتفع می‌کند؟

طلا: من یک سؤالی می‌کنم، ابزار یک جراح چیست؟ تیغ که می‌خواهد با آن شکم ‌پاره کند، آیا می‌تواند با پنبه این کار را انجام دهد؟ آیا شما هیچ‌گاه به یک جراح انتقاد می‌کنید که چرا با تیغ شکم بیمار را پاره می‌کنی و چقدر تو خشونت‌طلب هستی.

خُب! ابزار مجلس هم همین‌هاست، تذکر، سؤال، تحقیق و تفحص و استیضاح؛ آیا جز این‌ها ابزاری در دست مجلس وجود دارد؟

*جهانگیری و نوبخت شخصاً وارد موضوع انتخابات مجلس دهم شدند

فارس: برخی نمایندگان می‌گویند ممکن است افراد نزدیک به دولت این استیضاح‌ها را نوعی اخلال در روند حرکتی دولت معرفی کنند، حال اگر با این توضیحات همین افراد استیضاح‌ را در انتخابات آینده علیه شما استفاده کنند، باز هم شما از این ابزار استفاده خواهید کرد؟

طلا: دولت که اساساً کاری به این حرف‌ها ندارد و در حال پیش بردن فعالیت انتخاباتی خود است. رسماً دارد کار انتخاباتی انجام می‌دهد، آقایان جهانگیری و نوبخت شخصاً وارد موضوع انتخابات شدند و همه هم به صراحت از مجلس نام می‌برند. پیشنهاد می‌کنم سازمان بازرسی کل کشور و شورای نگهبان این رفتار دولتمردان را ارزیابی کنند شاید ما در حال اشتباه هستیم و این اقدامات خلاف قانون نیست.

آیا اینگونه اقدامات منجر به آسیب رساندن به افکار عمومی برای ایجاد یک مجلس فرمایشی و دولت‌خواه نخواهد شد؟ وقتی می‌بینید در جمعی یکی از مسئولان اجرایی می‌گوید که بالاترین مقام اجرایی مرتب به من می‌گویند چرا شما در عرصه انتخابات فعال نیستید، چه حسّی به شما دست می‌دهد؟ آن‌ها هم می‌گویند خوب است ایشان در جمع ما حاضر شود. کس دیگری می‌گوید اگر مجلس بعدی طرفدار دولت نباشد، کار دولت نیمه‌تمام خواهد ماند.

آقای رحمانی‌فضلی رسماً می‌گوید در مسائل انتخاباتی دخالت نمی‌کنیم. آسیبی که این دولت به اعتماد مردم به نظام وارد می‌کند کم نیست؛ یک مورد آن بحث بنزین‌های آلوده بود که همه شاهد بودند آخر آن چه شد؟

فارس: توضیحی درباره موضوع بنزین‌های آلوده که اکنون مطرح کردید، می‌دهید؟

طلا: خودشان اعلام کردند که اولاً بنزین پتروشیمی مشکلی ندارد، دوماً اینکه این بنزین اصلاً در تهران توزیع نشده بود و سوم اینکه بنزین وارداتی هم استانداردهای یورو 4 نداشت. و در انتهای آن هم حرف و حدیث راجع به شوهر خانم عضو کابینه درآمد، درست یا غلطش را دیگر نمی‌دانم.

بعد هم با موضوع پارازیت؛ مردم تهران را نگران کردند، مدتها به مردم فشار می‌آورند که مشکلات فلان و فلان ایجاد شده است، سپس خود وزیر بهداشت رسماً گفت که پارازیت تأثیر زیادی در سلامت مردم نداشته است.

یا چرا شورای نگهبان تبدیل به «بده» شده بود، برای اینکه شورا مسئول بررسی مصوبات بود، تا مدت‌ها می‌گفتند شورای نگهبان فقط مصوبات را رد می‌کند در حالی که شورای نگهبان آماری ارائه داد که حدوداً در برابر هر 10 مصوبه‌ای که تأیید می‌شود 2 مصوبه رد می‌شود لذا جو تا حدودی به نفع شورا برگشت.

اگر کسی بخواهد وارد این موضوع شود باید بپرسد شما که این اظهارات را مطرح کردی بر چه اساسی صحبت کردید؟ آن فرد یا سند دارد و ارائه می‌دهد یا ندارد و باید پاسخگو باشد، یا اینکه حداقل بگوید من «احتمال می‌دهم» که پارازیت برای سلامت مردم مشکل ایجاد می‌کند، بروید بررسی کنید، یا بگوید من «احتمال می‌دهم» که این آلودگی به خاطر بنزین پتروشیمی باشد تا بروند بررسی کنند.

فارس: برخی اعضای کمیسیون بهداشت و اصل 90 مجلس شورای اسلامی انتقاداتی را به عدم قرائت گزارش بنزین‌ها در مجلس مطرح می‌کنند و عدم قرائت را متوجه هیات رئیسه مجلس می‌دانند.

طلا: بالاخره آقای لاریجانی به عنوان رئیس مجلس خیلی کارها در مجلس انجام می‌دهد، یکی از آنها موضوع بورسیه‌های دانشجویی است. شما می‌دانید جوان‌ها خیلی به موضوعات حساس هستند. اگر بی‌عدالتی رخ دهد واکنش نشان می‌دهند.

اعلام شد 3700 بورسیه غیرقانونی در کشور وجود دارد، اما از این میان در نهایت چه تعدادی به عنوان تخلف رسمی اعلام شد؟! تنها 37 نفر!

وزارت علوم می‌گفت بقیه باید خودشان هزینه تحصیل‌شان را بدهند، اما در نهایت آنچه به عنوان آمار و اطلاعات مسئله‌دار اعلام شد، 37 نفر بودند. یعنی یک درصد آمار اولیه و این واقعاً جای تأسف دارد.

باید پرسید به چه قیمتی می‌خواهند مجلس و نظام را تحت‌الشعاع قرار دهند؟ چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ آقای رئیس‌جمهور وارد شد و گفت وزیر مرا به خاطر اعلام تخلفات بورسیه‌ها و ایستادن پای آنها استیضاح کردند. آیا این آسیب‌ها و مطالب خلاف واقع که می‌گویند آسیب‌های کمی است؟

فارس: دولت در این زمینه ادعایی دارد که همواره مطرح می‌کند و آن اینکه تاکید دارند منتقدان درد مردم را نداشته و به فکر قدرت هستند، از سوی دیگر 100 نماینده مجلس هم درباره ادبیاتی که آقای رئیس‌جمهور نسبت به منتقدان دارند، نامه نوشته و تاکید کردند که منتقدان به فکر اصلاح امور هستند، نظر شما در این زمینه چیست؟

طلا: ادعایشان را اثبات کنند، مردم مخاطبند و قضاوت خواهند کرد. ما همه پیش قاضی اول خداوند و وجدان مردم نشسته‌ایم، مثلاً در موضوع یارانه‌ها همه ما به همراه دولتمردان از مردم خواهش کردیم که مردم یارانه خود را دریافت نکنند. اما چند درصد ثبت‌نام نکردند؟

*از برج‌ساز تا مستحق واقعی برای دریافت یارانه ثبت‌نام کردند

اگر تعداد نسبت به قبل کمتر شده است به خاطر امواتی است که قبلاً در لیست بودند. یعنی الآن از برج‌ساز ثبت‌نام کرد تا کسی که واقعاً مستحق دریافت یارانه بود. آیا مجلس عامل این موضوع بود؟ ابزار تبلیغاتی که در اختیار خودشان بود، خودشان هم تبلیغات کردند و از مردم خواهش کردند. صدا و سیما هم که خیلی مؤثر است و در این زمینه هم خیلی افکار عمومی را جهت داد. یا در مورد بحث پول‌های کثیف رسانه‌ها عامل طرح آن بودند؟

اینکه بنزین پتروشیمی مشکلی ندارد را که ما نگفتیم، خودشان اعلام کردند یا بحث روغن پالم اولین بار از کجا مطرح شد؟ خودشان نشستند با تولیدکنندگان و گفتند ببخشید ما اشتباه کردیم.

در این راستا باید تاکید کنم که یکی از مشکلات این است که محاوره عادی به رسانه آمده است، محاورات عادی گاهی اوقات سند و مدرک و دلیل ندارد. این محاوره عادی اکنون وارد کلام رئیس‌جمهور و مقامات شده است و این بسیار آسیب‌زاست.

فارس: بحث مربوط به فرهنگ سازی نیمه تمام ماند....

طلا: بگذارید اینگونه بیان کنم. ما در کشور از ابتدا دو جریان داشتیم یکی جریان مقاومت و دیگری جریان سازش. جریان مقاومت که معلوم بود سپاه و بسیج و مردم بودند. جریان سازش هم عمدتاً کسانی هستند که در خارج از کشور تحصیل کردند و یا برخی مناصب و پست‌هایی داشتند که به مرور زمان نگاه‌شان لیبرالیستی و سکولاریستی شده است.

حضرت امام(ره) گفت جنگ در رأس امور است، اما برای این قشر در رأس امور نبود. لذا در پذیرش قطعنامه 598 این افراد در موضوع منابع مالی نظام را به تنگنا انداختند. همزمان امام مردم را به مقاومت تشویق می‌کرد و آنها مجمعی به نام عقلا به راه انداختند که به دنبال سازش بود. الآن هم همین طور است. آن زمان امام 2 بار آقای هاشمی را خواست و از او پرسیدند این مجمع عقلا به چه عنوان تشکیل شده است و حرف از سازش می‌زند؟ بگویید ما تا آخر ایستاده‌ایم و حرف از سازش نزنید. سرسلسه آنان چه کسی بوده است؟

امروز هم در موضوع هسته‌ای همین‌طور است. رهبر معظم انقلاب می‌دانند که در مذاکرات چیزی دست ما را نمی‌گیرد. اما چرا ایشان در موضوع هسته‌ای صحبت می‌کنند تا این باور ملی ایجاد شود که غرب طرفی نیست که ما بتوانیم به آن اعتماد کنیم. اما بعضی این موضوع را قبول ندارند که در مصادیق و موضوعات مختلف عینیت یافته است.

اکنون روسیه هم در تحریم است، ما همین الآن با اتحاد می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.

*عده‌ای در دولت فعلی معتقدند بدون غرب نمی‌توانیم اقتصاد کشور را شکوفا کنیم

فارس: در همین بخش بحث حذف دلار از مبادلات مطرح شده اما برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که در دولت اهتمامی برای حذف دلار از مبادلات وجود ندارد، شما علت را در چه می‌بینید؟

طلا: اعتقاد بعضی به ویژه در دولت فعلی این است که بدون غرب نمی‌توانیم اقتصاد کشور را شکوفا کنیم، چرا که غرب را کدخدا می‌دانند.

فارس: اگر اجازه بدهید کمی از این بحث دور شده و به سراغ یکی از موضوعات مورد توجه در پارلمان برویم. طرح استانی شدن انتخابات مجلس در این ایام مورد توجه نمایندگان است. شما محاسن و معایب طرح را در چه می‌بینید؟

طلا: این طرح نه استانی است و نه شهرستانی و در عین حال هم استانی است هم شهرستانی. یعنی هم باید آرای شهرستان را جمع کنیم و هم آرای استان‌ها را. به نظرم طرح پخته‌ای نیست، لذا از صحن به کمیسیون ارجاع شد. پس اینکه می‌گویند استانی اصلاً استانی به آن معنا نیست.

صرف نظر از محسنات و معایب آن، پیشنهادی که من دارم این است که حتی اگر به بهترین وجه تصویب شد، حداقل با یک سال تأخیر اجرا شود و در این دوره اعمال نشود.

فارس: چرا؟

طلا: برای اینکه دوباره این باور اجتماعی شکل می‌گیرد که مجلس برای خودش این کار را کرده است. در بعضی کشورها قانون که می‌گذارند برای یک دوره بعد اعمال می‌کنند ما هم باید به این شکل عمل کنیم. فرصت 6 ماهه یا یکساله بدهیم و از دور بعد آن را اجرایی کنیم.

*ارتباط با «احزاب» نه «مردم» از معایب طرح استانی‌شدن انتخابات مجلس است

فارس: معایب و محاسن طرح....

طلا: یکی از افتخارات ما این است که با مردم ارتباط داریم. الآن تقریباً یکی ائمه جمعه و دیگری نمایندگان هستند که با مردم ارتباط زیادی دارند. اگر این را هم حذف کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

یکی از مهمترین تبعات آن است که نظام در آن صورت باید با احزاب تعامل داشته باشد نه با مردم. این استانی شدن انتخابات مجلس در جایی پا می‌گیرد که مردم حضور جدی داشته باشند. من از شما می‌پرسم آیا حزب در سیستم کشور ما به راه افتاده است؟ ما الان حداقل 200 حزب ثبت شده داریم اما از شما می‌خواهم بپرسم فقط 15 تای آن را بشمارید. همان حزب‌های معروف هم برنامه‌هایشان فقط برای ورود به عرصه انتخابات است. کدام حزب آمده است برای مدت زمان فعالیت خود بیلان کار ارائه داده باشد؟

*روحانی هنوز شعار اعتدال را تعریف نکرده است

هنوز آقای روحانی شعار اعتدال را تعریف نکرده است. پس ما می‌خواهیم نظام انتخاباتی خود را حزبی کنیم در حالی که هنوز حزب «بما هو حزب» در کشور شکل نگرفته است.

پس ما با این کار عملاً کاری می‌کنیم که کسانی که می‌خواهند به مجلس راه یابند باید بروند به دنبال کسانی که صاحبان قدرت و ثروتند چرا که می‌خواهند در یک استان 13 میلیونی تبلیغات کنند. وقتی زیر چتر افراد صاحب ثروت و پول رفتید پس از انتخاب و تصدی کرسی نمایندگی باید به چه کسی جوابگو باشیم؟ به همان فرد پولدار. اگر منافع حزب و منافع مردم با هم متفاوت بود، نماینده منتخب باید حامی منافع کدامیک باشد؟

یکی دیگر از مسائل این طرح این است که شرایط را برای کسانی که ارتباطات زیاد و منابع مالی زیاد ندارند فراهم نمی‌کند؟ و آن عدالت سیاسی و اجتماعی را که باید محقق شود زیر سؤال می‌برد؟

من این طرح را به صورت کامل رد نمی‌کنم، البته وقتی بخشی‌نگر شدیم، سبب می‌شود قسمتی از منافع ملی خود را نادیده بگیریم، اما باید بپذیریم که با این سرعت نمی‌توانیم استانی شدن انتخابات مجلس را اجرایی کنیم و باید بگذاریم برای پس از انتخابات و برای یک سال مسکوت بگذاریم.

فارس: آقای دکتر! در بخش پایانی مصاحبه می‌خواهم از شما به عنوان دبیر اجرایی مجمع نمایندگان تهران یک انتقاد مردمی را مطرح کنم. برخی می‌گویند که ارتباط نماینده‌های تهران با مردم خیلی کم است...

طلا: من نمی‌توانم بپذیرم که ارتباطشان خیلی کم است، حوزه تهران خیلی گسترده است، دوم اینکه کار نمایندگی خیلی سنگین است، برای یک قانون‌گذاری چقدر باید مطالعه کنند، چقدر باید با افراد متخصص مشورت کنند؟ چه قدر باید جلسه بگذارند؟ مثلاً بررسی اشتباه احتمالی در ماجرای فوت 9 کودک در بیمارستان‌های تهران چقدر زمان می‌برد؟ چه کسی باید این کار را انجام دهد؟ یک رئیس‌جمهور و وزیر، دفتر و نهاد و سازمان و تشکیلات دارد، نماینده اینگونه نیست و نماینده ناظر بر یک حوزه نیز نیست بلکه بر همه حوزه‌ها باید نظارت کند.

ما اکنون 4500 مسجد در تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و پردیس داریم، من هر شب یکی از این مسجدها را بخواهم بروم، چند سال یک بار نوبت به هر کدام می‌رسد؟ 12 سال طول می‌کشد حال شما به این هیأت‌ها، کارخانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و ... را اضافه کنید. اکنون نزدیک 2 ماه است که می‌خواهم با رئیس یکی از بیمارستان‌ها جلسه بگذارم فرصت نکرده‌ام. مگر نمایندگان بیش از 24 ساعت در شبانه‌روز فرصت دارند؟

من از بعضی از نمایندگان شهرستان‌ها پرسیدم بیشترین حضور شما در حوزه انتخابیه‌تان چقدر بوده است، گفتند 50 بار در حالی که من شخصاً‌ 200 بار در حوزه اسلامشهر حضور داشته‌ام. اما مثلاً‌ این آمار را در تهران چگونه می‌توان ارائه داد؟ کار سختی است.

فارس: از اینکه وقت‌تان را در اختیار فارس قرار دادید، از شما تشکر می‌کنم.

طلا: بنده هم از شما ممنونم.

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :وزرای میلیاردی درد مردم را نمی‌فهمند/ جهانگیری و نوبخت وارد موضوع انتخابات مجلس شده‌اند/ قدرتمندان پشت واردات «مارلبرو» هستند
http://www.farsnews.com/13940503000508
megashare بازدید : 34 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

مهران اعتمادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره قطعه یک آزادراه تهران-شمال و عملیات اجرایی این پروژه اظهار داشت:‌‌ برای قطعه یک آزادراه تهران ـ شمال ‌‌6 پیمانکار در نظر گرفته شده که شامل یک پیمانکار چینی و پنج پیمانکار ایرانی است.

وی با بیان اینکه این قطعه کاملاً فعال است، اضافه کرد: در این قطعه فعالیت پیمانکار چینی به یک چهارم قرارداد قبلی کاهش یافت و پنج پیمانکار ایرانی فازهای یک تا پنجِ قطعه یک را‌ هرکدام در سهم‌های 6 تا 7 کیلومتری، می‌سازند.

* انعقاد قرارداد 700 میلیارد تومانی با پیمانکاران قطعه یک آزادراه

مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه تهران-شمال اظهار داشت: رقم قراردادی که با پیمانکاران در قطعه یک منعقد شده است شامل 700 میلیارد تومان است.

وی گفت: ‌قرارداد دو پیمانکار‌ ایرانی در اردیبهشت‌ماه امسال و قرارداد سه پیمانکار دیگر تا پایان خردادماه به آنها ابلاغ شد؛ پروژه‌ها با سرعتی مناسب‌ در حال اجرا است و هم‌اکنون پیمانکاران در حال تجهیز کارگاه، تأمین ماشین‌آلات، انتقال ادوات راهسازی و اجرای پروژه خود هستند.

اعتمادی اظهار داشت: ‌‌تا یک ماه آینده 100 درصد فازهای قطعه یک آزادراه، زیر پوشش عملیات اجرایی پیمانکاران قرار می‌گیرد؛ در حال حاضر 100 درصد قراردادهای پیمانکاری منطقه یک منعقد‌ و به پیمانکاران ابلاغ شده است.

* پرداخت 8 میلیون دلار به چینی‌‌ها از محل فاینانس 60 میلیون دلاری

مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه تهران-شمال اظهار داشت: طبق قرارداد مشارکتِ بنیاد و وزارت راه در آزادراه تهران ـ شمال،‌ 700 میلیارد تومان رقم مذکور با مشارکت 50 درصدی دولت و بنیاد تأمین می‌شود.

وی گفت: دولت مقداری از سهم آورده خود  را ارائه داده است، اما پرداختی‌های بنیاد بابت سهم خود در سال جاری بیشتر ‌است،البته دولت هم در حال پرداخت سهم خود و اتخاذ روش‌هایی به منظور تکمیل پرداخت آورده خود در سال 94 است.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران ـ‌ شمال با بیان اینکه فاینانس چین هم در قطعه یک موجود است، گفت: این فاینانس فعال است و حدود 60 میلیون دلار است؛ پرداخت کارکرد چینی‌ها که تا امروز‌ 8 میلیون دلار بوده است‌ از محل همین فاینانس‌ها تأمین شده است.

* تکمیل منطقه یک آزادراه تهران-شمال تا پایان 95

مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه تهران-شمال اظهار داشت: امیدواریم منطقه یک آزادراه تهران ـ شمال تا پایان سال 95 به بهره‌برداری برسد.

* برگزاری مناقصه جذب پیمانکاران قطعه دوم از آذرماه امسال

اعتمادی اظهار داشت: ‌اجرای مطالعات قطعه دوم آزادراه تهران-شمال ‌به زودی به پایان می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود در آذرماه امسال به مناقصه رود، بدین ترتیب عملیات اجرایی منطقه دو تا تونل البرز آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه در واقع تونل البرز پایان منطقه دو‌ است، افزود: در تونل البرز لاین شرقی در حال احداث است و در دو جبهه پروژه اجرا می‌شود که شامل جبهه های شمالی و جنوبی است؛ در جبهه‌های میانی هم پروژه در حال انجام است تا بدین ترتیب جبهه‌های فعال این قطعه تونل به حدود پنج جبهه برسد و در پنج فاز فعالیت اجرای این تونل عملیاتی شود.

* پیمانکاران قطعه دوم آزادراه تهران-شمال همه ایرانی هستند

مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه تهران-شمال اظهار داشت: پیمانکاران قطعه دو همه ایرانی هستند و فقط مشاور طرح، شرکتی ایتالیایی با نظارت مشترک ایرانی است و فقط طراحی توسط ایتالیایی‌ها انجام می‌شود.

اعتمادی افزود: طبق قرارداد اولیه، هزینه اجرای قطعه دوم آزادراه تهران-شمال کمتر از 500 میلیارد تومان خواهد بود و البته این در مطالعات اولیه است که ممکن است افزایش یابد.

* فراخوان جذب مشاور خارجی برای بازنگری در مطالعات اجرای قطعه سوم آزادراه

مدیرعامل شرکت احداث، بهره‌برداری و نگهداری آزادراه تهران-شمال همچنین درباره قطعه سوم آزادراه تهران-شمال توضیح داد: این قطعه در حال فراخوان جذب مشاوران خارجی برای بازنگری در طرح و‌ تدوین مطالعات است‌ و پس از اجرای این مورد‌ اتخاذ تصمیم برای عملیات اجرایی انجام می‌شود‌.

به گزارش فارس مستحدثات آزادراه به طول 121 کیلومتر به چهار منطقه تقسیم شده است؛ مسیر آزادراه تهران -شمال در قطعه یک از محل تقاطع غیر همسطح با بزرگراه 76 متری شهید همت و بزرگراه آزادگان شروع و در امتداد دره کن پس از گذشتن از حاشیه روستای سولقان به تدریج از منطقه کوهستانی توچال عبور کرده و سپس توسط تونل بلند تالون به طول چهار هزار 850 متر این رشته کوه را قطع کرده و در دامنه‌های شمالی آن در منطقه دو‌آب شهرستانک قرار می‌گیرد.

این آزادراه در دره سرهنگ وارد تونل البرز به‌ طول 6 هزار و 300 متر شده و در محدوده پل زنگوله خارج می‌شود، سپس با عبور از ارتفاعات البرز به موازات جاده موجود کرج - چالوس تا شهر چالوس ادامه یافته و در نهایت با یک تقاطع غیر همسطح به کمربندی نوشهر - چالوس - تنکابن متصل می‌شود (قطعه چهارم به پایان رسیده است)؛ اجرای این قطعه 32 کیلومتری (قطعه چهارم) موجب شد مسیر فعلی تهران تا چالوس حدود 60 کیلومتر کوتاه‌تر شود.

‌در مجموع دو باند رفت و برگشت‌ 145 دهنه تونل‌ به طول تقریبی 88 کیلومتر در این محور وجود خواهد داشت؛ تونل‌های تالون و البرز به ترتیب به طول تقریبی چهار هزار 850 متر و شش هزار و 350 متر (در هر باند) بلندترین تونل‌های این محور هستند.

همچنین تعداد پل‌های بزرگ ‌در باند رفت و برگشت این آزادراه در مجموع 97 دهنه و طول کل آن حدود 13 کیلومتر خواهد بود؛ طول این آزادراه 121 کیلومتر بوده و دارای 2 خط در هر باند و پیش‌بینی سه خط در فرازهای تند است.

حداکثر شیب طولی مسیر 6 درصد، حداقل شعاع قوس‌ها ‌در اغلب قسمت‌های مسیر 450 متر، میانگین سرعت سیر 80 کیلومتر در ساعت و تعداد تونل‌ها ‌در باند رفت و برگشت‌ 145 دستگاه که جمعاً به طول تقریبی 88 کیلومتر است.

الف) مشخصات قطعه یک آزاد‌راه تهران-شمال

‌قطعه یک این آزاد‌راه حدفاصل تهران - دوآب شهرستانک به طول تقریبی 32 کیلومتر است؛ این منطقه از تقاطع بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید همت شروع و با عبور از مناطق کن، سولقان و امام زاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سه راهی شهرستانک می‌رسد؛ اجرای ‌این قسمت که طول آن تقریباً 32 کیلومتر بوده و ساخت آن در اولویت است موجب می‌شود قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج می‌گذرد حذف شده و مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاه‌تر شود و صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف سوخت، استهلاک و وقت رانندگان را به دنبال خواهد داشت؛ احداث و تکمیل این منطقه مهم که در مصوبه هیئت دولت اولویت اول داشته، سال‌ها به تعویق افتاده است‌ که فعلاً وعده داده شده تا پایان سال 95 به اتمام می‌رسد.

ب) مشخصات قطعه دو آزاد‌راه تهران شمال

این منطقه حد فاصل دو آب شهرستانک - پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومتر است؛ تونل‌های بلند البرز هر یک به طول 6 هزار و 350 متر در این منطقه قرار می‌گیرد، با اجرای این قسمت‌، طول مسیر جاده فعلی کرج - چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاه می‌شود؛ در این منطقه تونل البرز در حال اجرا است؛ از سال 82 تا پایان سال 89 فقط به حفر تونل اکتشافی در قسمت میانی دو تونل اصلی رفت و برگشت با مقطع کوچک، بسنده شد‌.

ج) مشخصات قطعه سه آزاد‌راه تهران شمال

این مسیر حد‌ فاصل پل زنگوله - سه راهى دشت نظیر و مرزن‌آباد به طول تقریبی 46 کیلومتر است؛ مسیر‌ دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود؛ در این منطقه نیز هیچ‌گونه اقدامی در مورد عملیات اجرایی انجام نگرفته‌ است.

د) مشخصات قطعه چهار این آزاد‌راه

قطعه چهار آزاد‌راه تهران - شمال حدفاصل سه راهى دشت نظیر مرزن‌آباد - چالوس به طول حدود 20 کیلومتر است؛ مسیر دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است و در قسمت‌های فراز یک خط کندرو به مسیر اضافه می‌شود، این قطعه از سال 1375 در دست اجرا قرار گرفت و در دولت دهم با پیشرفت فیزیکی 97 درصدی بهره‌برداری شد و در دولت یازدهم همزمان با بهره‌برداری تکمیل ‌شد.

گفت‌و‌گو از سعید مؤذنی

انتهای پیام/


لینک منبع و پست :جزئیات فاینانس 60 میلیون دلاری و قرارداد 700 میلیارد تومانی قطعه یک آزادراه تهران-شمال/ پرداخت چینی‌‌ها از‌ محل فاینانس
http://www.farsnews.com/13940510001034
megashare بازدید : 31 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان صبح امروز (یکشنبه) در سخنانی در مرکز نوآوری پژوهشگاه شاخص‌پژوه با اشاره به توافق نهایی هسته‌ای اظهار داشت: آقای صالحی در مجلس به ما می‌گفت بروید دعا کنید توافق بهم بخورد چون واقعاً خطرناک است، برای فروش لوازم و تکنولوژی گلوگاهی درست کرده‌اند که کسی جرأت نکند به ما هایتک بفروشد.

وی افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گفت که در زمان برچیده شدن سانتریفیوژها 50 درصد آنها از بین می‌رود و در زمان جابجایی نیز 30 درصد نابود می‌شود، در حوزه علم و فناوری و تحقیق و توسعه محدودیت‌های وحشتناکی در «برجام» برای ایران اعمال شده است.

دبیرکل جمعیت رهپویان در ادامه تصریح کرد: غرب در نقشه راه خود تلاش می‌کند که ما را از یک موضع فعال به موضع انفعال بکشاند، با بررسی‌هایی که ما در مجلس انجام داده‌ایم به این نتیجه رسیده‌ایم که تحریم‌ها برداشته نخواهند شد بلکه به عنوان مثال تحریم سوئیفت 8 سال دیگر برداشته می‌شود.

زاکانی یادآور شد: تیم هسته‌ای را متهم به خیانت نمی‌کنیم ولی می‌گوییم زور آنها نرسیده و باید به آنها کمک کنیم تا بروند و سطح توافق را بالاتر ببرند، کسی که برای ما غنی‌سازی 3.5 درصد را ایجاد کرد از صنعت هسته‌ای بیرونش کرده و هم‌اکنون در آب و فاضلاب کار می‌کند؛ می‌گویند که غنی‌سازی برای ما 3 برابر هزینه تمام می‌شود و خرید آن بهتر است، حرف ما این است که اگر فناوری غنی‌سازی نداشته باشیم به ما نمی‌فروشند، یکی از آفت‌های کشور ما مواجهه نگاه سیاسی با منافع ملی است، اگر به آسیب‌های موجود در «برجام» توجه نکنیم دچار رکود جدی علمی می‌شویم.

نماینده تهران در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دلایل مشکلات کشور نگاه سیاسی به موضوع فساد است، این اشتباه را آقای احمدی‌نژاد انجام داد و آقای روحانی هم همان راه را دنبال می‌کند.

ادامه دارد...


لینک منبع و پست :صالحی می‌گفت بروید دعا کنید توافق به هم بخورد/۸۰ درصد سانتریفیوژها نابود می‌شوند
http://www.farsnews.com/13940511000167

تعداد صفحات : 34

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 340
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 27
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 158
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 226
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 226
  • بازدید ماه : 519
  • بازدید سال : 4,295
  • بازدید کلی : 15,761